Terug naar de referenties

Noël Franklin BV

Akoestische BASIC plafondpanelen bureauruimte

Noël Franklin BV uit Harelbeke zocht én vond opnieuw het vertrouwen bij Acoustic Projects voor de realisatie van een nieuw akoestisch project. Noël Franklin is specialist in rekrutering en selectie. Ze mikken doelgericht op precisie en kwaliteit. Verwacht van hen geen snelle one-shots, maar een knappe voltreffer met impact op lange termijn. Deze visie sluit perfect aan bij Acoustic Projects en is daarom ook de reden van de lange termijn samenwerking tussen beiden!

In hun nieuwe bureauruimte, alwaar verschillende medewerkers dagelijks vele telefoongesprekken verrichten, werd al snel ondervonden dat het akoestisch klimaat niet optimaal klonk. Door het harde betonnen plafond, de glazen wanden en de harde vloer, hadden de geluidsgolven vrij spel om in de ruimte te reflecteren. Deze reflecties zorgen voor een lange nagalm, waardoor de spraakverstaanbaarheid in de ruimte drastisch achter ging.

Acoustic Projects zorgde voor een voorbereidende studie waarbij in kaart gebracht werd hoeveel m² aan geluidsabsorberende panelen dienden geplaatst te worden om naar een aangenaam akoestisch niveau te streven. Bij de uitvoering werd gekozen voor de BASIC geluidsabsorberende plafondpanelen, dewelke voorzien zijn van een elegant, wit aluminium kader. Volgens de juiste dimensies werden de panelen gericht verdeeld tussen de bestaande verlichtingsarmaturen. Vanaf heden kunnen de medewerkers van Noël Franklin genieten van een aangename akoestiek.