Terug naar de referenties

Hectaar NV

Akoestische panelen PETAC

Voor Hectaar NV uit Roeselare mocht Acoustic Projects de akoestische voorzieningen treffen in één van de burelen op het gelijkvloers. Als bouwbedrijf en projectontwikkelaar is Hectaar gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen, appartementen en bouwgronden. Het ruime, architecturale gebouw biedt mogelijkheid om in alle rust en concentratie te werken aan nieuwe projecten. Dit gaat onlosmakelijk gepaard met tal van telefoongesprekken.

De ruimtes in het gebouw zijn in een open sfeer met elkaar verbonden zonder al te veel deuren, als het ware een open huis waar iedere medewerker elkaar snel kan ontmoeten. Dit heeft natuurlijk ook z'n beperkingen, denk hierbij aan het geluid die vrij spel krijgt om tussen de ruimte heen en weer te reflecteren. Daar men de openheid wenste te waarborgen, heeft Acoustic Projects aanbevolen om ter hoogte van de burelen op het gelijkvloers, waar veel gebeld wordt, extra geluidsabsorptie te voorzien.

Dit onder de vorm van twee PETAC geluidsabsorberende plafondpanelen, in combinatie met een Acoustic Art wandpaneel. Dit laatste paneel biedt de mogelijkheid om een print naar keuze te laten drukken op een polyesterdoek, voorzien van een siliconestrip in een aluminium kader. De klant heeft gekozen om hierop een render te printen van een toekomstig project! Dit paneel biedt het voordeel dat de afbeelding om de zoveel tijd kan vernieuwd worden door een andere print, waarbij de absorptie behouden blijft.