Terug naar de referenties

School De Vloedlijn Oostende

Akoestische panelen sportzaal en klaslokalen

School De Vloedlijn uit Oostende vond het vertrouwen in Acoustic Projects bij de realisatie van hun akoestisch project. De school begeleidt kinderen met buitengewone talenten en ze zijn er als het 'gewoon anders' moet. Met diezelfde drive begeleidde Acoustic Projects hen naar een buitengewoon niveau op akoestisch vlak!

Enkele klaslokalen en de sportzaal vielen beneden de norm qua spraakverstaanbaarheid. De vervelende galm zorgde voor overgevoelige prikkels bij zowel leerlingen, als leerkrachten. Ook in het onderwijs is het belangrijk om in het juiste welzijn les te kunnen volgen / geven. Hinderlijke geluidsreflecties en lange galm in klaslokalen of sportzalen kunnen leiden tot concentratieproblemen en vermoeidheid bij de betrokken partijen.

In de klaslokalen werden de geluidsabsorberende polyesterwol plafondpanelen toegepast. Een budget vriendelijk product die, met de juist berekende hoeveelheid, de nodige galmreductie teweeg bracht. In de sportzaal werd naast dezelfde plafondeilanden ook een kopse parallelle wand voorzien van geluidsabsorberende PETAC wandpanelen. Het is een stoot- en balvaste opstelling die ervoor zorgt dat ook de geluidsreflecties op de wanden geabsorbeerd worden, zodoende een flutter echo te vermijden.