Terug naar de referenties

LARF! VZW

Akoestische PETAC plafond- en wandpanelen

LARF, gevestigd in Gent, vond het vertrouwen in Acoustic Projects voor de realisatie van hun akoestisch probleem. LARF! is een cultuureducatieve organisatie waar kinderen en jongeren centraal staan, ongeacht hun origine, achtergrond of talent. Ze verbinden hen met kunstenaars in Vlaanderen en Brussel. Al snel werd ook de klik gevonden tussen LARF! en AP en verbonden beide partijen zich ertoe om de gepaste akoestische maatregelen te treffen.

Het prachtig gerenoveerde gebouw, De Kazematten, alwaar LARF! is gehuisvest, is tijdens de renovatie heringedeeld in verschillende zalen / ruimtes. Het is een open huis waar cultuur, jeugd en welzijn elkaar ontmoeten. Op het gelijkvloers vinden we er de foyer met daaropvolgend de theaterzaal. Op de 1ste verdieping bevinden zich de burelen met daar bijhorende vergaderruimtes.

De foyer wordt er onder meer gebruikt als ontmoetingsplaats, flexwerkplek, receptieruimte en zo veel meer. Het is een plaats waar vele mensen samenkomen om bij te praten, maar evenzeer waar men ongestoord wenst te vertoeven. Dit vraagt natuurlijk het gepaste akoestische klimaat. In deze optiek verzorgde Acoustic Projects de realisatie van geluidsabsorberende PETAC plafondpanelen. Door hun grijze kleur en de vrije indeling, geven ze een onopvallende, doch hoorbaar betere invulling in de ruimte. Daarnaast werden op de 1ste verdieping de vergaderruimtes en de gang voorzien van geluidsabsorberende PETAC wandpanelen. Door het kale karakter en de storende geluidsoverdracht vanuit aanpalende lokalen werden deze ruimtes voorzien van de gepaste geluiddempende voorzieningen.