Terug naar de referenties

PGS Group België

Akoestische PETAC plafond- en wandpanelen

Acoustic Projects mocht de nieuwe hoofdzetel van PGS Group in Gistel akoestisch onder handen nemen. Het internationaal bedrijf is actief binnen de houtverpakkingsindustrie, waarin ze gespecialiseerd zijn in het vervaardigen en distribueren van paletten. Zoals zij zorgen voor een hoogkwalitatief product, zo verzorgde Acoustic Projects de akoestische kwaliteit in hun nieuwe ontspanningsruimte op de bovenste verdieping van de Tourmalet.

De ruimte werd opgetrokken in een gezellig interieur en ingericht met de beste smaak naar sfeervol meubilair toe. Echter, wegens de grootte en vaak hard toegepaste bouwmaterialen, bleek het akoestisch klimaat nog niet op het juiste niveau te zitten. Acoustic Projects verkreeg het vertrouwen dit verder te optimaliseren.

Aan het plafond werden geluidsabsorberende PETAC plafondpanelen voorzien in witte cirkels. Deze geven een speelse toets aan het plafondoppervlak, te meer ze willekeurig in verschillende diameters tussen de bestaande technieken kunnen geplaatst worden. Daarnaast werden ook enkele vrije wandoppervlakken voorzien van zwarte PETAC panelen. Deze worden rechtstreeks verlijmd en zorgen voor een subtiele meerwaarde om de reflecties op deze wanden te counteren. Door toevoeging van het aantal vierkante meters aan panelen werd de gewenste nagalmtijd verkregen dewelke als zeer aangenaam aanschouwt wordt. Vanaf heden kunnen de medewerkers van PGS Group in alle rust genieten van de nodige ontspanning.