Terug naar de referenties

Robur Capital

Akoestische PETAC plafondeilanden

In een gerenoveerde hoeve bevinden zich de nieuwe bureauruimtes van onze klant. Bij hun intrede in de ruimtes werd al gauw een onaangename nagalm waargenomen. Door de vele harde materialen (plafond, wanden, glazen vensters en vloer) kreeg het geluid de kans om overmatig te reflecteren. Een effectieve en esthetische oplossing bleek nodig!

In voorstelfase werd samen met de klant een ontwerp afgesproken naar vorm en indeling van de geluidsabsorberende plafondeilanden. Dit in combinatie met de analytische voorstudie om naar het gewenste akoestische resultaat te streven. De keuze van de klant viel op grote, afgeronde panelen, meegaand in het landelijk karakter van het gebouw.

Het akoestisch PETACĀ® paneel werd in deze ruimte toegepast daar het een zeer toegankelijk en stijlvolle oplossing is om de akoestiek te optimaliseren. Elke ruimte heeft recht op de beste akoestische beleving. Met dit materiaal is de garantie op de uitkomst van volgende 5 kernbegrippen verzekert: ecologisch, performant, gebruiksvriendelijk, comfort en welzijn. Het product biedt eindeloze mogelijkheden in ontwerp en vormgeving en is daarom zeer sterk aan te raden!