Terug naar de referenties

Vakantiewoning Mareon

Akoestische PETAC plafondpanelen

In het hartje van de Vlaamse Ardennen bevindt zich 'Vakantiewoning Mareon', alwaar comfortabele logies garant staan voor gezelschappen tot en met 24 personen. De polyvalent, gemeenschappelijke ruimte op het gelijkvloers biedt de gasten de mogelijkheid om gezamenlijk te genieten van een gezellig diner of een relax ontspanningsmoment. De keuken en de bar dragen bij tot het welslagen van deze aangelegenheid.

Grote groepen zorgen voor gezelligheid en vertier, maar een akoestisch slecht geabsorbeerde ruimte draagt helaas een lange galmtijd met zich mee en mondt vaak uit tot slecht verstaanbare gesprekken met vermoeidheid tot gevolg. Daarom werd aan Acoustic Projects de opdracht toevertrouwd om deze ruimte in een akoestisch jasje te voorzien. Na een adviserend plaatsbezoek werd aan de hand van een analyse een voorstel overgemaakt tot indeling van geluidsabsorberende plafondpanelen.

De dimensie van de ruimte leende zich perfect tot de plaatsing van grote, kaderloze panelen. De PETAC geluidsabsorberende plaat bleek in dit geval perfect dienst te doen om aan deze wens te voldoen. Aan het schuin lopende plafond werden de panelen, met een opgevulde spouw, onzichtbaar opgehangen, wat de illusie wekt van licht zwevende elementen. Niet alleen akoestisch, evenzeer esthetisch gaat Acoustic Projects over tot de realisatie van uw akoestisch probleem.