Terug naar de referenties

TWICE Entertainment NV

Akoestische PETAC plafondpanelen

TOPradio, letterlijk een top radiozender voor menig dance- en urban muziekliefhebber. Niet enkel doorheen de radio zorgen zij voor de gepaste beat, ook in hun eigen burelen streven ze naar het perfecte, akoestische klimaat. TWICE Entertainment, een fullservice evenementenbureau uit Roeselare, vond in Acoustic Projects het vertrouwen om de nieuwe studioruimte te Gent in een akoestisch jasje te steken. Snelle levertijd, flexibele aanpak en correcte afspraken waren slechts enkele factoren die een grote rol speelden in de totstandkoming van een aangename onderlinge samenwerking.

De casco ruimte, voorheen een fabriekspand voor katoenspinnerij, werd in een mum van tijd omgetoverd tot radiostudio met bijhorende burelen. Vanwege de hoge plafonds met vele glaspartijen en kale wanden, werd na een nagalmanalyse, overgegaan tot de plaatsing van het correcte aantal PETAC geluidsabsorberende plafondpanelen. Vanwege het reeds bestaande witte betonnen plafond werd hierbij geopteerd voor de witte versie, zodoende esthetisch hetzelfde karakter te behouden.

De panelen werden perfect passend ingedeeld in de vrije oppervlaktes tussen de stalen plafonddragers. Nu de ruimte verder wordt ingericht en binnenkort in gebruik zal genomen worden, zal men het aangename akoestische verschil kunnen ervaren van de genomen maatregelen. "Zowel akoestisch als esthetisch zijn we heel tevreden over het resultaat, het is een meer dan merkbare verbetering geworden", aldus de tevreden klant!