Terug naar de referenties

Dewulf Group NV

Akoestische plafondpanelen showroom

Dewulf Group vond het vertrouwen in Acoustic Projects op de site van Roeselare! dewulf is een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van onder meer aardappel- en wortelrooimachines. Het familiebedrijf, die voortbouwt onder de derde generatie, stelt dagelijks ruim 300 mensen te werk. Acoustic Projects mocht hen bijstaan in de optimalisatie van de akoestiek. Een bestaande authentieke loods werd namelijk omgevormd tot een gezellige showroom. In deze ruimte worden de nieuwste machines tentoongesteld. De ruimte doet daarnaast ook dienst als ontmoetingsplaats voor personeel en externen alwaar recepties, voordrachten of bedrijfsfeesten plaatsvinden.

Door de grootte van de loods en de harde materialen, denk hierbij aan de betonvloer en het sandwichpanelen dak, kan u zich voorstellen dat deze ruimte zich in een erbarmelijke staat van akoestiek bevond. Acoustic Projects nam het heft in handen en gaf op basis van een voorbereidende, akoestische meting het juiste advies om tot het gepast, akoestisch klimaat te komen. In begeleiding met het voorstel werd ook een 3D visualisatie gemaakt hoe de akoestische oplossing er zou komen uit te zien.

Uiteindelijk werden 120 stuks geluidabsorberende plafondpanelen pendelend opgehangen aan het plafond in formaat 180 x 120 cm. Door het aluminium kader rondom het paneel oogt deze als een bijzonder fraaie afwerking. De eerste twee rijen ervan werden afgehangen mee met de schuinte van het dak. De bovenste rijen werden horizontaal afgehangen. Dit geeft de showroom een totaal ander zicht en biedt naast het akoestische, ook een esthetische meerwaarde aan de ruimte.