Terug naar de referenties

Het Rokken Roeselare

Akoestische polyesterwol panelen cirkels

Acoustic Projects kreeg het vertrouwen van 'Het Rokken' uit Roeselare voor de akoestische optimalisatie in één van hun ruimtes die ze aanbieden voor het publiek. Een polyvalente site voor jeugdbewegingen, families, vrienden en seminaries. De vroegere cichorei-ast op het domein van een hoeve uit 1717 is omgebouwd tot een sfeervolle site. De site, bestaande uit 'de ast' en 'de schuur', heeft een capaciteit tot 70 personen.

In de polyvalente ruimte werd al te vaak een slecht, akoestisch klimaat ervaren. Boosdoeners zijn de vele harde materialen op vloer, plafond en wanden, zoals tegels, beton en baksteen daar zijn. Geluidsgolven kregen in die zin vrij spel om harteloos te reflecteren. Een oplossing kon niet langer op zich wachten en het beroep van Acoustic Projects werd ingeschakeld.

Daar de ruimte vaak dienst doet als recreatie voor de jeugd, werd gezocht naar een speelse toets in keuze van de materialen. Daarom werd gekozen voor de polyesterwol, geluidsabsorberende panelen, versneden in cirkels. De panelen zijn kaderloos en voorzien van een extra geperste toplaag waardoor het paneel stabiel, pendelend blijft hangen aan het plafond. Daarenboven lenen ze zich door hun grijze, gevlokte kleur perfect toe op de betonnen plafondachtergrond, als het ware 'een betonlook'.