Terug naar de referenties

Sint-Lukas Kunstschool Brussel

FABRIC PLUS akoestische plafondpanelen

Sportzalen, het zijn in de meeste gevallen grote ruimtes, met veel harde wanden / vloeren en graag met de nodige natuurlijke lichtinval door het gebruik van glas. Helaas allemaal factoren nefast voor het akoestisch klimaat. Spelende kinderen in de sportzalen zorgen daarenboven voor de nodige decibels, vaak leidend tot gehoorklachten bij de sportleerkracht.

De Sint-Lukas Kunstschool in Brussel contacteerde in dergelijk geval Acoustic Projects om hun sportzaal akoestisch te optimaliseren. Na een voorafgaandelijke studie en een inmeetbezoek werd overgegaan tot de plaatsing van geluidsabsorberende panelen aan het plafond. In dit geval werd geadviseerd om de FABRIC PLUS panelen toe te passen.

FABRIC PLUS panelen worden middels een zwarte schaduwlat, mechanisch, star tegen het plafond gemonteerd en bezitten een dubbele isolatievulling, wat positief resulteert op laagfrequent gebied. Het type paneel wordt gebruikt bij grotere oppervlakten en indien er sprake kan zijn naar gevoeligheid van stoten door ballen, daar het uitermate impactbestendig is. Het paneel kan daarenboven ook afgewerkt worden in bepaalde kleurkeuzes, zodoende de perfecte match met het bestaande interieur te bekomen.