Terug naar de referenties

Sint-Lukas Kunstschool Brussel

Geluidsabsorberende BASIC plafond- & wandpanelen

Om goed onderwijs te genieten speelt het akoestisch klimaat binnen de klaslokalen een belangrijke rol! Een goede akoestiek is onlosmakelijk verbonden met een betere spraakverstaanbaarheid, wat op zijn beurt directe invloed heeft op de concentratie en het welzijn van leerling en leerkracht.

Deze gedachtegang volgend werd Acoustic Projects ingeschakeld door de Sint-Lukas Kunstschool te Brussel om twee bestaande polyvalente zalen te voorzien van een akoestisch jasje. Na een eerdere studie door een onafhankelijk geluidsdeskundige, werd op basis van hun rapport een voorstel uitgewerkt met geluidsabsorberende panelen.

De geluidsabsorberende panelen werden op basis van een voorontwerp ingedeeld in de ruimte. Om zoveel mogelijk geluidsgolven op te vangen werd aanbevolen om zowel plafond- als wandpanelen te voorzien. Het BASIC akoestisch paneel bleek in dit geval aan de wensen van de school te voldoen. Het paneel bestaat uit minerale wol met wit glasvlies, rondom voorzien van een wit aluminium kader. Dit maakt het een gebruiksvriendelijke en esthetische oplossing binnen iedere ruimte. Vanaf nu kunnen de lessen in alle rust en kalmte plaatsvinden.