Terug naar de referenties

Kids&Zoo

Geluidsabsorberende BASIC plafondpanelen

Kids&Zoo is een interdisciplinair centrum in Waregem waar persoonlijke zorg en begeleiding centraal staat bij de ontwikkeling van uw baby of kind in een warme en huiselijke omgeving. Het centrum biedt verscheidene diensten aan en dit allemaal opgedeeld in verschillende ruimtes van het gebouw.

In één van deze ruimtes, waar onder meer yogasessies en workshops doorgaan, werd de keuze gemaakt om samen met Acoustic Projects te zoeken naar de gepaste akoestische oplossing. Tijdens deze sessies dienen zo veel mogelijk prikkels van buitenaf gecounterd te worden om zich ten volle te kunnen concentreren op de activiteiten binnen de ruimte. Daar in deze ruimte een vrij lange nagalm geconstateerd werd, vanwege de vele harde en kale materialen, werd het plafond voorzien van geluidsabsorberende panelen, zodoende de nagalm tot een aanvaardbaar minimum te doen dalen en de prikkels vanwege de geluidsreflecties weg gewerkt werden.

Meer specifiek werden de BASIC plafondpanelen toegepast. Deze panelen bieden een hoge akoestische waarde en zijn uit voorraad leverbaar in diverse gestandaardiseerde maatvoeringen. Het paneel is rondom voorzien van een aluminium kader gevuld met een hoogwaardig mineraal absorptie materiaal. Aan de zichtzijde is het paneel standaard afgewerkt met een wit glasvlies. De synergie tussen wij als leverancier en onze klant is in dit verhaal niet ver te zoeken: Kids&zoo zorgt voor de gezondheid en het welzijn van zowel kind als ouder, terwijl Acoustic Projects comfort binnen een ruimte beoogt en het daaraan gekoppeld welzijn van de gebruikers. Goede akoestiek heeft namelijk een positief effect op het gedragen de gezondheid van mensen.