Terug naar de referenties

Stad Kortrijk

Geluidsabsorberende PETAC barrière

Voor Stad Kortrijk mocht Acoustic Projects de realisatie verrichten van een akoestisch probleem bij Kinderboerderij Hoeve Couckx (Doerak). De hoeve staat garant voor één van de mooiste groene parels uit de streek. Het is een plaats waar een kind nog kind mag zijn, maar tegelijkertijd bewust en educatief leert omgaan met natuur en omgeving.

De hoeve bezit een polyvalente ruimte, alwaar kinderen zich op een educatieve wijze kunnen uitleven. Gepaard gaant met amusement, komt er gedurende deze activiteiten heel wat geluid aan te pas. Mede door het feit dat zich op de open bovenverdieping een bureauruimte bevindt, zocht de stad een akoestische, maar evenzeer esthetische oplossing.

Op de scheiding tussen beide ruimtes realiseerde Acoustic Projects een geluidsabsorberende barrière. Hierbij werd gebruik gemaakt van de bestaande houten, rustieke gebintes om PETAC panelen aan te bevestigen. Netjes op maat, volgens patroon en met de symmetrische tussenafstanden werd zowaar een kunstzinnige toets gecreëerd aan de ruimte. Vanaf nu kunnen de medewerkers opnieuw in alle rust hun taken uitvoeren om de kinderen een onvergetelijke dag te laten beleven.