Terug naar de referenties

Dewyse & Co

Geluidsabsorberende PETAC plafondpanelen

Dewyse & Co is een gerenommeerd varkenshandelaar gelegen in Houthulst en doorkruisen gans België met fokzeugen, biggen en mestvarkens. Enkele jaren terug breidde het bedrijf uit met de plaatsing van een nieuwe loods alwaar de vrachtwagens kunnen gestald worden, in combinatie met een gedeelte burelen. Dewyse & Co nam contact op met Acoustic Projects daar er problemen ondervonden werden met de spraakverstaanbaarheid tijdens hun telefoongesprekken in de bureauruimtes.

Na een voorafgaandelijk plaatsbezoek kwam Acoustic Projects tot de constatatie dat de kale wanden en plafonds, in combinatie met vele glaspartijen, medeplichtig zijn aan het probleem. Het geluid kreeg vrij spel om ongecontroleerd te reflecteren op deze harde vlakken, wat de lange galmtijd en de daarbij horende slechte spraakverstaanbaarheid verklaart. Na een korte studie werd bepaald hoeveel absorptiemateriaal in de vorm van geluidsabsorberende panelen in de ruimte dienden geplaatst te worden, dit om een optimaal akoestisch klimaat te bereiken.

Het plafond bood de nodige ruimte om de panelen in te delen met respect en in synergie met de bestaande elementen zoals de verlichting in het plafond. De PETAC geluidsabsorberende plaat viel meteen binnen de wensen van de klant dankzij het kaderloos en strakke uiterlijk, dewelke matchte in het bestaande interieur. Wist u trouwens dat het PETAC paneel daarenboven een ecologische visie beoogt door zijn bestaan uit voornamelijk gerecycleerde vezels van gerecycleerde PET-flessen. Dewyse & Co ervaarde het akoestisch verschil vanaf de eerste minuut: “Het is voor ons veel aangenamer om te telefoneren zonder geprikkeld te worden door de slechte spraakverstaanbaarheid. Dit is waar we naar op zoek waren en het resultaat mag er zijn.” Want weet, wanneer iemand langdurig verblijft in een ruimte met slechte akoestiek kan dit leiden tot frustraties, stress, concentratiestoornissen en heel wat hart- en vaataandoening…