Terug naar de referenties

Zoet Zout Zwalm

Geluidsabsorberende Polyesterwol & Ecophon plafondpanelen

Voor 'Zoet Zout' te Zwalm mocht Acoustic Projects de akoestiek verzorgen in het restaurant en de keuken. Lauretta And The Nightingale is dé plek in Zwalm voor een heerlijk ontbijt, brunch en lunch. Elke dag worden er zalig lekkere taarten gemaakt uit eigen atelier. Zoals zij dagelijks achter hun product staan, zo stond Acoustic Projects volledig achter dit project om tot een kers op de taart af te werken.

In het restaurant en keuken gedeelte werd er zich al te vaak gestoord aan de vervelende lange galmtijden, wat leidde tot slechte spraakverstaanbaarheid bij klanten en personeel. Na een voorbereidende nagalmstudie, waarbij het juiste aantal m2 absorptiemateriaal in kaart gebracht werd, ging Acoustic Projects over tot de levering en plaatsing van akoestische panelen.

Enerzijds werden de geluidsabsorberende polyesterwol plafondpanelen in cirkels toegepast in het restaurant. Door z'n grijze kleur komt het paneel naadloos overeen met de betonlook van het plafond. Door de speelsheid in verschillende diameters creëerden we een esthetisch geheel aan de ruimte. Anderzijds werden de Ecophon High Performance Hygiëne plafondpanelen toegepast in de keuken. Deze panelen zijn onderhoudsvriendelijk en speciaal bestemd voor cleane ruimtes, zoals keukens. Ze zijn geschikt voor vochtige ruimtes en is bestand tegen geavanceerde reiniging, zoals regelmatig wassen met stoom en hoge/lage druk. Het oppervlak is bestand tegen gangbare reinigings- en desinfectiemiddelen. Ze worden daarenboven door de voedselinspectie aanvaard voor toepassing in keukens.