Terug naar de referenties

OC Cirkant Aartrijke

Geluidsabsorberende polyesterwol plafond- & wandpanelen

Voor onze klant 'Orthoagogisch Centrum Cirkant' uit Aartrijke mocht Acoustic Projects opnieuw een ruimte akoestisch onder handen nemen. Zoals deze organisatie het belangrijk vindt om de zorg af te stemmen op de totale persoon met zijn of haar noden en wensen, zo vindt Acoustic Projects het belangrijk het juiste, akoestische comfort te bieden aan zijn of haar klanten. Met diezelfde ingesteldheid werd opnieuw het vertrouwen geboden om de kinéruimte akoestisch om te toveren tot een aangename omgeving.

Op de kiné afdeling van OC Cirkant wordt bijgedragen aan het lichamelijk welbevinden van de cliënten door uitvoering van allerlei individuele behandelingen. De ruimte is erop voorzien om meerdere bewoners terzelfdertijd te behandelen. Deze sessies dienen in alle comfort en sereniteit te gebeuren, zodoende het welzijn van de personen te waarborgen. Een goed akoestisch klimaat is hier onlosmakelijk aan verbonden, zodanig de prikkels bij bewoners en medewerkers te beperken tot het aangename.

Na een voorafgaandelijke nagalmstudie werd een voorstel opgemaakt ter verbetering van de akoestiek. Om dit comfort te bieden werd gekozen voor de geluidsabsorberende polyesterwolpanelen. Dit prijs-technisch interessant akoestisch paneel is voorzien van een extra geperste laag op de zichtzijdes, waardoor deze panelen kaderloos afgehangen kunnen worden vanaf plafond. Naast de witte versie als plafondeilanden, werden ook enkele grijze wandpanelen geïnstalleerd om de geluidsreflecties tussen de parallelle, kale wanden te absorberen.