Terug naar de referenties

Naert & Zoon Roeselare

Geluidsabsorberende polyesterwol plafondpanelen

De firma Naert & Zoon uit Roeselare gaf Acoustic Projects hun vertrouwen om de vernieuwde showroom akoestisch onder handen te nemen. Naert & Zoon verzorgt installaties en technieken voor verwarming, sanitair, ventilatie en koeling. Daarnaast bieden zij een totaalaanpak voor de (her)inrichting van badkamers. Zowel grote projecten als kleine tussenkomsten, elke opdracht verdient volgens hen de nodige aandacht. Met hun persoonlijke benadering bouwen ze aan duurzame relaties. Deze waarden zochten en vonden ze dan ook terug bij ons, daar deze visie in synergie staat met deze van Acoustic Projects.

Hun vernieuwde showroom is een echte belevingsruimte. Ze is opgedeeld in tal van realistische badkamers waarin de nieuwste technieken en producten ten toon gesteld worden. Om de huiselijke sfeer en rust te evenaren werd de ruimte akoestisch geoptimaliseerd. Door het grote volume van de showroom en de harde materialen, denk hierbij aan het steeldeck plafond en de betonnen wanden en vloer, kreeg het geluid vrij spel om in de ruimte rond te reflecteren. Na een voorbereidende geluidsstudie werd het juiste aantal m² aan absorberende panelen in kaart gebracht. Dit om naar een aangenaam akoestisch niveau te streven. In combinatie met het gepaste product en de juiste indeling van de panelen werd een esthetisch resultaat bereikt.

Als akoestisch product werd gekozen voor de Akopol type GM geluidsabsorberende panelen. Deze zijn gemaakt uit recyclaat van PET materiaal en vormen een fraaie polyesterwolplaat in de grijze kleur. Wegens de geperste laag vormt dit een vlak en vormstabiel paneel, dewelke geen nood heeft aan een extra kader. Hierdoor is dit product prijs-technisch sterk aan te raden in tal van toepassingen.