Terug naar de referenties

Athena School Campus Ter Bruyninge

Geluidsabsorberende polyesterwolpanelen

De scholen zijn terug van start gegaan! Het moment om het schooljaar te starten in een nieuw akoestisch jasje. Zo ondervond ook de Athena school, campus Ter Bruyninge te Kortrijk. Hun grote refter biedt plaats voor enkele honderden leerlingen, die er dagelijks hun boterhammen komen opeten. Niets leuker om tijdens hun maaltijd bij te praten met vrienden. Helaas niets vervelender indien men elkaar niet kan begrijpen. Dit was dan ook het geval in de grote kale refter van de technische school.

Na een korte analyse, werd snel duidelijk hoe dit probleem kon aangepakt worden. Met de prijstechnisch, sterke polyesterwolpanelen, kon zowel akoestisch als esthetisch een mooi voorstel opgemaakt worden. Deze, grijs gekleurde panelen, bleken perfect samen te gaan met het nieuwe frisse interieur van de refter. De geluidsabsorberende polyesterwolplaten werden daarenboven voorzien van een extra verstevigende toplaag, waardoor de plaat niet de neiging heeft om door te buigen bij een grotere afhanghoogte.

De pendelende panelen, in combinatie met de nieuwe verlichting tussenin, geven een extra mooie dimensie aan het geheel. "We zijn zeer tevreden over het resultaat. De leerlingen ervaren veel betere gesprekken en de stress bij onze medewerkers rond het oorverdovend geluid in een volle zaal is tot het minimum herleid", aldus de directeur. Een geslaagde realisatie door Acoustic Projects.