Terug naar de referenties

OC Cirkant

Geluidsabsorberende Superphon wandpanelen

Orthoagogisch Centrum Cirkant uit Aartrijke nam Acoustic Projects onder de arm om in één van de leefruimtes een akoestische oplossing op maat te verzorgen. Niet toevallig streeft het centrum dan ook naar de juiste zorg op maat voor iedereen en probeert men elke dag samen met hun bewoners zorg te kleuren. Een match over de organisatie grenzen heen zou je kunnen stellen!

In de centrale gang, waar zich zijdelings de kamers van de hulpbehoevende personen bevinden, werd een vervelende nagalm ervaren. Door de vaak impulsieve gedragingen van de bewoners kon dit geregeld leiden tot stress en vermoeidheid bij het zorgpersoneel. Een aangenaam akoestisch klimaat draagt dan ook bij tot een verbeterde welzijn op het werk.

Door de hoge, kale, parallelle wanden was de oorzaak van het probleem niet ver te zoeken. Het geluid had namelijk vrij spel om tussen deze wanden te reflecteren. Als oplossing werden de kale vlakken voorzien van de geluidsabsorberende Superphon panelen. Deze panelen zijn voorzien van de nodige isolatie, afgewerkt met een stoffering uit het Camira Lucia gamma, in het gewenste kleur verkrijgbaar. Zowel esthetisch, als akoestisch de geschikte oplossing in uw ruimte!