Terug naar de referenties

STAP Roeselare

Nagalm correctie muzieklokalen

Voor STAP, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten in Roeselare, mocht Acoustic Projects twee muzieklokalen akoestisch onder handen nemen. In het piano- en het koperlokaal werd door de leerkrachten geklaagd over een vervelende nagalm, wat het correcte lescomfort vaak teniet deed. Om onze klant een idee te geven over het budget, werd een voorafgaandelijke akoestische nagalmmeting uitgevoerd. Op basis van deze test, in combinatie met een analyse van de ruimte, werd een voorstel tot oplossing aangeboden.

Beide ruimtes zijn gekenmerkt door hoge, kale wanden en een hard, reflecterend plafond. Een combinatie van absorptie panelen aan het plafond én op de parallelle wanden, bleek de ideale mix tot de juiste oplossing. Aan het plafond werd gewerkt met de prijs-technisch sterke geluidsabsorberende polyesterwolplaten dewelke voorzien van een extra verstevigende toplaag. Aan de wanden werd gekozen voor de PETAC geluidsabsorberende plaat, waarbij de verfijnde afwerking in z’n grijze kleur een nóg betere dimensie biedt aan het interieur.

Vanaf nu kunnen de tonen van het muzikaal orkest opnieuw floreren zoals nooit tevoren! “De leerkrachten zijn zeer tevreden over de akoestische ingrepen in de beide ruimtes. We zijn blij dat de investering het beoogde effect heeft.”, aldus de klant. Acoustic Projects streeft steeds naar de perfectie in voorbereiding én uitvoering. Dit resulteert in ons motto: “Als wij tevreden zijn over het resultaat, is de klant dat ook!” Op naar het volgende akoestische project!