Terug naar de referenties

ARLU NV

PETAC geluidsabsorberend plafondpaneel

In het nabije verleden nam onze klant ARLU NV intrede in hun nieuwe, architecturaal mooie, vestiging te Ardooie. Wie langs de E403 rijdt, laat er z'n oog zeker vallen op deze parel van een bedrijfsgebouw. In de afwerking van hun interieur zocht men een esthetische, evenzeer akoestische, oplossing onder de ventilatieopening in het plafond. Hiervoor vond men het vertrouwen in Acoustic Projects bij het zoeken naar het gepaste materiaal.

Tijdens de besprekingen werd voorgesteld om PETAC geluidsabsorberende panelen, met instelbare afhangkabels, te laten pendelen onder de opening. Dit biedt het voordeel dat de lucht nog steeds kan circuleren boven de panelen, in combinatie met het esthetisch wegwerken van de opening. De grootte ervan (4 x 1,2 m) zorgde voor de uitdaging in het project.

In de uitwerking van het project werd gekozen om 5 stuks panelen star tegen elkaar te bevestigen, optisch één groot paneel vormend van 5,2 x 2,5 m. Door de keuze van de zwarte kleur draagt het object bij tot een subtiele, doch mooie eye-catcher in het interieur. Alle gebruikte montagecomponenten werden daarenboven voorzien in het zwart zodoende geen afbreuk te doen aan z'n geheel.